Nieuws

U bent hierHome

56 Nieuws items

Minisymposium Stoffen op 7 oktober a.s. (online)

dinsdag 22 september 2020

Geef u op voor het minisymposium Opkomende stoffen in lozingen

Lees het volledige nieuws item ...

Oproep tot delen van informatie over PFAS

dinsdag 12 mei 2020

Nederland werkt samen met Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden aan een Europees verbod op PFAS. Deze landen roepen betrokken organisaties en overheden op om informatie te delen over PFAS. We zijn op zoek naar informatie over productie, gebruik, eigenschappen en verspreiding van de stoffen, maar ook over de beschikbaarheid van alternatieven voor deze stoffen. Deze informatie helpt de landen om een goed onderbouwd voorstel te maken voor een breed verbod op de productie en het gebruik van PFAS en PFAS-bevattende producten, met uitzondering van de essentiële toepassingen.

Lees het volledige nieuws item ...

Geen Helpdesk-spreekuren vanwege COVID-19

dinsdag 24 maart 2020

Tot nader order worden er geen spreekuren gehouden door de REACH en CLP Helpdesk vanwege het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het verantwoord omgaan met het nieuwe coronavirus. Om u toch tegemoet te kunnen komen, bieden wij u de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben over REACH- en CLP-vragen waarover u in gesprek wil. Wij vragen u om een vraag in te dienen met een korte beschrijving van uw vraag en het verzoek u hierover terug te bellen. Een medewerker van de REACH en CLP Helpdesk neemt dan contact met u op.

Wanneer het weer verantwoord wordt gevonden om bijeenkomsten en overleggen in te plannen, zullen wij de spreekuren weer opstarten.

Lees het volledige nieuws item ...

Minisymposium Stoffen op 22 april a.s. uitgesteld

dinsdag 18 februari 2020

Geef u nu op voor het minisymposium over veiligheidsinformatiebladen

Minisymposium Stoffen van 22 april uitgesteld

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het nieuwe coronavirus (COVID-19) zal het minisymposium Stoffen van 22 april a.s. tot nader order worden uitgesteld. Als u zich al heeft aangemeld, zult u hierover verder bericht ontvangen.

Lees het volledige nieuws item ...

Brexit en chemische stoffen en mengsels

maandag 3 februari 2020

De Brexit is een feit. Ga na wat u in de overgangsfase kunt doen om zaken soepel te laten verlopen.

Lees het volledige nieuws item ...

Uitstel productnotificatie voor consumentenproducten

maandag 7 oktober 2019

Indiening geharmoniseerde informatie aan vergiftingingscentra van gevaarlijke mengsels voor consumenten uitgesteld tot 1 januari 2021

Lees het volledige nieuws item ...

Bereid u voor op de Brexit

maandag 23 september 2019

Lees meer over wat u kunt doen om de impact van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zo goed mogelijk op te vangen.

Lees het volledige nieuws item ...

Pagina's